Home » Blog 2

Blog 2

Gepubliceerd op 12 augustus 2019 om 10:15

Zaterdag 10 augustus

Vandaag hadden we een bijzondere ervaring doordat we naar het dorpje Nadangan zijn geweest. Dit dorpje werd bekend doordat de oprichter van het dorpje 125 jaar is geworden. Desondanks is het een heel arm dorpje met eigenlijk geen normale huizen. Toen we bij het dorpje aankwamen werden we warm ontvangen en de kinderen vonden onze aandacht erg leuk. We hebben bij elk gezin een pakket eten uitgedeeld, wat bestond uit: een pak rijst, een fles olie en een doos eieren. Aan de kinderen hebben we knuffels en kleding uitgedeeld. Zij waren hier ontzettend blij mee! Na het bezoek aan het dorpje kregen we van Seal nog een korte rondleiding door Banjul en gingen we weer terug voor de lunch.

Aan het einde van de middag gingen we met de jeugd sporten. Eerst deden we een kort wedstrijdje wie het eerst zijn fles gevuld had met water en daarna hebben we gevoetbald. Onze dames speelden met 3-3 gelijk tegen de vrouwen uit Gambia en wonnen na het nemen van penalty’s. De mannen verloren (helaas) met 7-2. Beide teams hadden hele fanatieke, maar sportieve supporters. Na het voetballen hebben we ook nog allemaal Nederlandse en Afrikaanse dansen gedaan.

 

Zondag 11 augustus
Vanochtend gingen we naar de kerk waar Seal pastor is. De dienst startte om 9 uur, maar je mocht komen en gaan wanneer je maar zou willen. Eerst was er een filmpje over het onderwerp dat je samen moesten werken en hoe dat gepaard gaat met leiderschap. Aan het einde werd er gevraagd wie zijn mening wilde delen over dit onderwerp. Er werd over dit onderwerp gepassioneerd gesproken.  Daarna gingen we zingen, oftewel swingen. Er werd lekker (hard) gezongen om de Heer te prijzen. Daarna gaf Seal een preek (met dia’s!) over de gaven van de Heilige Geest (1 Korintiërs 12: 4-11). Dit keer ging het over de gave Interpretation of Tongues. Daarna over liefde (1 Korintiers 13): liefde = give + forgive. Het was een bijzondere ervaring, behoorlijk intens, maar zo gaaf om te zien hoe ze de Heer prijzen.

De middag brachten we door aan het strand bij de strandtent van Helena. Zij is een inspirerende Nederlandse vrouw, die vanuit haar geloof zich inzet voor een kleine arme gemeenschap. We komen hier graag vanwege het ruime strand, de ligbedjes, de goedkope drankjes én de heerlijke douche.

Gedurende het eerste deel van ons verblijf heeft het nauwelijks geregend. De periode van droogte duurt al veel te lang met als gevolg dat de oogsten dreigen te mislukken. Na onze avondmaaltijd heeft een groepje met Seal gebeden om regen. Later op de avond, toen we naar bed gingen, begon het zwaar te regen. Halleluja. In het gebouw hadden we hier en daar een lekkage, maar daar maakten we ons niet al te druk over. Het was weer een mooie dag.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Gerrit en Hannie Smit
8 maanden geleden

Wat fijn dat het goed gaat. Veel plezier en Gods Zegen toegewenst.
Groet Gerrit en Hannie

Pieter en Bettina
8 maanden geleden

We krijgen er niet snel genoeg van om jullie verhalen te lezen! Indrukwekkende en intensieve ervaringen. Mooi om te lezen hoe geloof en het dagelijks leven ook in Gambia nauw met elkaar verbonden zijn.
Groet voor allemaal,
Pieter en Bettina

Minnemaatjes
8 maanden geleden

Superleuk om jullie blogs te lezen en vlogs te zien! Keep up the good work! Doe nog een regendans en heb lief!

Groetjes aan allemaal,
De Minnemaatje!

Daan en Mijke
8 maanden geleden

Heey Loes,
We lezen al je blogs hoor!! Super leukk. Wij zijn hier ondertussen weg aan het smelten van de zon, het dansen en alle leuke mensen. Maar we missen je wel hoor! Zonder jou is het toch niet helemaal compleet:). Geen idee of je dit leest, maar nog heel erg veel plezier β™‘
Knuffel van Daan en Mij(ke)

Carla Molenaar
8 maanden geleden

😍

Wim, Ingrid en Vincfent
8 maanden geleden

Wat mooi om jullie berichten te lezen. Indrukwekkend hoor zo' n kerkdienst, het uitdelen van pakketten en sporten met de kinderen. Wauw, erg gaaf hoor. Het moet wel heel wat met jullie doen lijkt mij. Gods Zegen en Liefde gewenst. En deel die vooral ook weer uit😘 Groet vanuit Spanje

Teunie de Kruijf
8 maanden geleden

Wat leuk om jullie verhalen te lezen en de vlogs te zien!! Wat mooi om jullie zo met elkaar te zien sporten, dansen en zingen. Prachtig ook om te zien hoe geloof een plek heeft in het dagelijks leven! En dat er gebeden werd om regen ...die ook kwam! Wow!! Wat mooi....

Judith - Livingstone
8 maanden geleden

Beste toppers,
Wat een gave verslagen zeg. Leuk om te lezen wat jullie allemaal al mee gemaakt hebben. Heel veel succes vandaag weer met alles wat jullie doen. En... mochten jullie dit vanavond lezen. Eet smakelijk / een mooi team moment samen!

Mart- Jan en Heleen
8 maanden geleden

Wat een leuk filmpje weer om te zien. We kijken er naar uit om jullie blogs en vlogs te lezen en te zien.
God verhoort de gebeden voor de regen die er nodig was..Amen.
Heel veel zegen en liefde voor jullie verblijf daar en dat jullie het door mogen geven aan de mensen daar.😘😘

Coby
8 maanden geleden

Oma van Anneloes xx

Menno en Margreet
8 maanden geleden

Mooi om te lezen over jullie belevenissen.
Jullie keken al zo ernstig op die ene foto, maar na het lezen begrepen we waarom.
Voor Nederlanders ook wel een nieuwe ervaring om blij te zijn met regen.😁
Veel zegen toegewenst.

Rob en Klasella
8 maanden geleden

Wat fijn om zo mee te kunnen kijken bij wat jullie doen en meemaken. We kijken uit naar het volgende bericht. Heb het goed met elkaar. Groetjes van Rob en Klasella