Home » Blog 3

Blog 3

Gepubliceerd op 14 augustus 2019 om 11:35

Maandag 12 augustus


Het regende niet heel lang, het was wel lekker koel (voor zover het hier koel kan zijn) geworden. Vandaag begon de tweede echte werkdag, 1 groep die gaat bouwen, 1 groep die kinderwerk gaat doen en 1 groep die het eten gaat bereiden. Het ontbijt werd even uitgesteld want het is nu een feestdag en het eten werd niet gebracht, dus we moesten even wachten.  Maar daarna werden we overrompeld door pannenkoeken, vers brood en fruit. Toen was iedereen klaar om aan het werk te gaan! Het bouwen gaat heel goed, er moet cement gemaakt worden, cement worden gestort en heel veel water worden gedronken! Een compliment aan stoere storter Rachelle en de alsmaar aangevende Chris, die door gingen toen de rest al aan het eten was. Gelukkig wordt er door de kookploeg (onder leiding van Mama Agnes) goed voor de bouwploeg gezorgd, niemand komt iets te kort. Bij de kinderploeg is het niet heel druk (i.v.m. de feestdag), maar de kinderen die meekwamen hebben een geweldig leuke tijd gehad. Er is uit de Bijbel gelezen, liedjes gezongen (alle eer naar Patricia), geknutseld en gesport. Voor de mensen van het kinderwerk is het ook een geweldige ervaring, de kinderen gaan van rustig luisteren naar de Bijbel naar super fanatiek voetballen, een waar slagveld.  Bij het middageten worden we verwend (wat we eigenlijk al de hele tijd al worden) doordat er lekkere hamburgers met patat en wraps met patat waren. Daarna wilde de bouwploeg weer met nieuwe energie aan het werk gaan. Jammer genoeg was er niet genoeg hout ingekocht waardoor we niet aan de slag konden, een typisch Gambiaans gevalletje. Daarom gezellig met de mensen hier spelletjes gespeeld, leuk om zo de mensen hier beter te leren kennen. Na het avondeten zijn we naar een lokale ijssalon gegaan, waar iedereen genoten heeft van het ijs en de indrukken om zich heen. Doordat het een feestdag is, waren sommige mensen daar heel mooi aangekleed en opgemaakt, echt heel leuk omdat te zien. In de avond was er weer een kleine regenbui, wat heel fijn was voor de mensen hier.

 

Dinsdag 13 augustus


Vandaag was weer een werkdag. Met het kinderwerk hebben ze na het zingen en Bijbelverhaal lezen buitenspelletjes en memory gedaan. Bij de bouw gaat het hard. Terwijl bijna de hele groep naar de markt ging hebben Niels, Chris, Wouter S, Anneloes, Ilana en Rachelle nog hard doorgewerkt aan de bouw. Er komen nu nog 3 lagen stenen en daarna een laag beton op, als dit klaar is komt het plafond van de onderste verdieping erop en gaan we beginnen aan de tweede verdieping.

In de middag ging er een groep naar de markt om spullen te kopen, waaronder stoffen voor de kleermaker. Om je een beetje een idee te geven, het is CHAOS. In kleine diepe hokjes zitten veel winkels verstopt met enorm veel lappen stof. Keuze genoeg, dus keuze stress. Het was echt heel leuk om mee te maken, helaas geven de foto’s geen geur af want fris was het zeker niet. Toen iedereen geslaagd was, zijn we teruggegaan naar de school.

Rond 7 uur kwam Seal met het idee om naar de zonsondergang te gaan kijken. We gingen met de hele groep in de truck naar het strand. Daar aangekomen was het erg bewolkt dus veel viel er eigenlijk niets te zien, maar de kleermaker was meegekomen naar het strand en ze heeft daar iedereen opgemeten en de stoffen verzameld. Over ongeveer een week zal alles klaar zijn en kunnen we gaan passen. We zijn erg benieuwd hoe het gaat worden! Weer bij de school aangekomen hebben we lekker gegeten en spelletjes met elkaar gespeeld tot iedereen ging slapen.

 

Hebben jullie trouwens de 2de vlog al gezien?

https://www.youtube.com/watch?v=sm1iZhdISoo 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Teun & Sylvia en Christiaan
8 maanden geleden

Fantastisch om jullie bezig te zien en jullie blogs te lezen. Jullie zijn al weer een week onderweg. Succes en Gods Liefde en zegen gewenst.

Ben den Ouden
8 maanden geleden

Geweldig om te horen en zien hoe jullie bezig zijn ver van ons vandaan. Ook fijn dat het heeft geregend.

Ingrid Molenaar
8 maanden geleden

Wat een feest zeg bij jullie in Gambia. Mooi om te zien hoe jullie met de bevolking optrekken. Ik ben ook erg benieuwd naar jullie nieuwe kleding. Succes verder met de bouw en blijf genieten. In Christus verbonden,
Liefs Wim, Vincent en Ingrid Molenaar

Wouter en Arianne Vroegindeweij
8 maanden geleden

Wat een feest, interactie, gezelligheid en goede actie. Het plezier spat er vanaf af van alle kanten. Veel zegen en plezier nog in Gambia.

Menno en Margreet
8 maanden geleden

Wat super leuk om mee te kunnen leven en in de filmpjes te zien wat jullie doen en meemaken.
Veel succes en plezier nog verder.
Laat zo je licht maar schijnen bij alles wat je doet, zodat de mensen zeggen: God is goed.

Ineke
8 maanden geleden

Met veel interesse lees ik jullie spannende verhalen. Alle goeds gewenst

Judith - Livingstone
8 maanden geleden

He toppers! Goed bezig zeg! Wat een leuke verhalen. Veel succes met de bouw en het kinderwerk vandaag. Enneh... hopelijk gaat het nog wel een keer lukken om de 'zonsondergang' te bekijken! En we zijn benieuwd naar jullie nieuwe kledij :).
Hartelijke groetjes uit Amersfoort

klazina en eric en jeroen en oma begeer
8 maanden geleden

Wat bijzonder wat jullie allemaal meemaken en wat jullie doen. Echt gaaf!!. Jeroen vindt dat jullie niet teveel ijs moeten eten :). Veel plezier!! Heel veel liefs!!