Home » Blog 4

Blog 4

Gepubliceerd op 16 augustus 2019 om 11:59

Woensdag 14 augustus

Wow we zijn hier alweer een week, de tijd is voorbijgevlogen. Vanochtend begon er wederom een werkdag, gelukkig was het (voor Afrikaanse begrippen) redelijk bewolkt. Dat kwam goed uit voor de bouwploeg die veel stenen moest verplaatsen en met het cement mocht werken. Het stenen metselen gebeurden op een eigen gemaakte steiger, die in Nederland niet goedgekeurd zou worden.

Het kinderwerk vindt deze keer plaats op de school dichtbij, die nu nog dient als een soort noodschool. Toen op een gegeven moment de meeste kinderen er waren hebben we het Bijbelverhaal verteld van de 3 wijzen (“The Three Wise Kings”) met het daarbij behorende liedje King of Kings. Als werkje hadden we een papieren vis waar je gekleurde stroken doorheen kon vlechten. De kinderen vonden dit heel leuk en kleurden ze heel precies in en opvallend vaak in de kleuren van de Gambiaanse vlag: Rood, Groen, Blauw. Daarna nog actief geweest door touwtje te springen en heel fanatiek voetbal te spelen. Daarnaast gaven de kinderen als “bedankje” veel bloemtakken weg. Opvallend genoeg kreeg juf Marlies veel bloemen. 

‘s Middags was het wel warmer, maar er was ook minder te doen doordat het meer vakwerk werd.

Rond 18 uur gingen we naar de kerk voor een seminar, het onderwerp was: “Who is the Man whoes prayers got answerd?” Het was weer een indrukkende ervaring, totaal niet vergelijkbaar met de diesten/semiars in Nederland. Echt gaaf dat wij dat mogen meemaken.

 

Donderdag 15 augustus

Deze morgen was er geen kinderwerk en ook bijna geen bouwwerk, omdat het een feestdag is. Daarom hebben een hoop  bouwvakkers vrij.

’S Middags gingen we de kinderafdeling in het ziekenhuis bezoeken. Het groepje verpleegkundigen (Iris, Willemijn G, Joëlle en Rachelle) keek met volle verbazing hoe er met de materialen (naalden, medicijnen, ect.) omgegaan werd. Hartverscheurend om de kinderen te zien liggen, sommigen zo mager dat je alle ribben kon tellen, maar vooral zo veel jonge kindjes niet ouder dan 4 jaar... Wouter B heeft verbandmateriaal aan de afdeling gegeven en met z’n allen hebben we knuffels, kleurplaten, kleurpotloden en spinners uitgedeeld aan de kinderen. Opvallend was dat er heel veel families in het ziekenhuis aan het wachten waren, de hele binnenplaats zat vol. Dit komt doordat veel mensen de zieke niet alleen willen laten maar er geen opvangplaatsen beschikbaar zijn.

Na het bezoek aan het ziekenhuis had Seal nog een uitje op de planning staan, het Monkey park. In het bos zaten mega veel aapjes die je pinda’s kon geven, met de juiste techniek kon je ze zelfs op je schouder of hoofd laten komen. Niels en Wouter B voelden zich helemaal thuis tussen de apen. Hier konden we dus lekker even bijkomen van het bezoek aan het ziekenhuis.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Erika en Harry Mulders
8 maanden geleden

Wat een mooie blog weer!
En wat een indrukken en emoties zullen jullie te verwerken hebben! Bij het lezen van de gang van zaken in het ziekenhuis, we zijn we er stil van.
hihi... king of kings, ook het favoriete lied op de Reflector meidenclub!
En die aapjes, super leuk!
Veel plezier nog met elkaar!

Will, Nel en Tom de Haan
8 maanden geleden

Hallo allemaal, wat fijn om weer wat van jullie te horen, zo te zien en te lezen, hoeven jullie je niet te vervelen. Nog een paar fijne dagen gewenst, dikke knuffel voor iris

Judith - Livingstone
8 maanden geleden

Best topteam,
Bijna weekend voor jullie! Veel succes/ plezier morgen weer bij 'even wat anders'. Een hartelijke groet en veel blessings.

Anouk van Dijk
8 maanden geleden

Wat tof om te lezen! Diep respect. Mijn gebeden gaan uit naar de kinderen in het ziekenhuis! Allen nog heel veel succes! Zet hem op toppertjes. Natuurlijk iedereen de groetjes, maar misschien een heel klein beetje extra voor Marinka, Sabine en Angeel! ❤️

Heleen Laban
8 maanden geleden

Zo harde werkers, wat een indrukken zeg. Zo'n ziekenhuis is vergeleken bij Nederlandse begrippen vaak onhygiënisch , maar als je het met eigen ogen ziet is het helemaal heftig denk ik.
Fijn dat jullie spulletjes voor de kindjes hebben mogen uitdelen. Een zonnig moment in moeilijke omstandigheden voor hen denk ik.
Jullie hebben veel te geven zo lees ik en mogen jullie het licht van Gods liefde door laten schijnen in de levens van de mensen daar.
Dikke knuffels van Mart-Jan en Heleen

Lyndie
8 maanden geleden

Nog veel plezier Loes! Ziet er goed uit! Xxx

Lenie Olieman
8 maanden geleden

Hallo allemaal maar speciaal Ilana, mooi wat jullie daar doen. Leuk om het zo te volgen. Succes verder met alles. ❤😙 voor Ilana en 👍voor allemaal

Joëlle Laban
8 maanden geleden

Wauw wat gaaf om jullie blogs te lezen! Wat een gave ervaring zeg om zo'n ziekenhuis te zien, zal heel wat anders zijn dan hier. Heel veel plezier en Gods zegen bij wat jullie doen. Geniet er heel erg van met zn allen!

Liefs Joëlle

Coby Molenaar
8 maanden geleden

De tijd vliegt, nog heel veel te doen voor de kindjes! Dankbaar werk 👍🤗