Home » Blog 5

Blog 5

Gepubliceerd op 18 augustus 2019 om 15:38

Vrijdag 16 augustus

Het was weer een warme nacht én dag. De bouwvakkers zijn weer hard aan het werk geweest, maar dat was erg vermoeiend in verband met de felle zon. Wat een doorzetters zijn het toch! Ook het kinderwerk was best zwaar. Er was vanuit Gambia geen leiding gekomen en de meiden hebben het helemaal zelf gedaan. De kinderen hebben het geweldig gehad en hebben vol energie gespeeld en getekend. Heel leuk om te zien hoe creatief zij eigenlijk kunnen worden. Ook is er vanochtend een deel van de groep (die dinsdag niet mee zijn gegaan) naar de markt geweest, om daar hele leuke stoffen en dingen te kopen. Melvin, één van de jongens hier die als leiding meegaat, vond het shoppen wel weer een beetje lang duren, maar nog steeds zouden ze dat nooit zeggen. Dat is wel een Gambiaans trekje, ze zullen nooit hun voorkeuren voor die van ons zetten. Ze zouden letterlijk hun laatste beetje eten aan ons afstaan. Een hele mooie cultuur.

In de middag zijn we nog bij de Krokodillenfarm geweest. Dit bezoek was voor sommige onder ons best wel een beetje spannend, want op de foto gaan met een krokodil was natuurlijk wel een bewijs voor thuis! Na de krokodillenfarm zijn we lekker naar het strand gegaan om af te koelen. Daar zijn we heerlijk tot rust gekomen en verwend door Helena, de Nederlandse eigenaresse van de strandtent die zich om de arme mensen in haar omgeving bekommerd. In afwachting van het eten spelen we een spelletje. Het was een dag met veel afwisseling. Het was weer toppie!

 

Zaterdag 17 augustus

Vandaag gingen we weer een dorpje bezoeken.  Deze was heel anders dan de vorige waar we geweest waren. Toen we het dorpje inreden renden alle kinderen achter onze truck aan en schreeuwden ze met z’n allen tubab (dit betekend blanke en geld). In het dorpje aangekomen was het een grote CHAOS! (zoiets als de drie dolle dwaze dagen in de Bijenkorf). Toen we de spullen gingen uitdelen gingen ze netjes in een rijtjes staan, maar zodra de spullen uit de tas kwamen, vielen ze je nog net niet aan. Als er wat op de grond viel zag je iedereen erop duiken en erom vechten. Seal vertelde dat dit komt omdat het een erg groot dorp is en er eigenlijk nooit genoeg is voor iedereen, maar iedereen wil wel spullen hebben. Melvin had na een tijdje een trucje gevonden om ook de jongere kinderen iets te kunnen geven. Hij gooide iets in de groep en terwijl de grotere daar achteraangingen, had hij de kans om de jongeren kinderen iets te geven zonder dat ze omver werden geduwd. Nadat alles uitgedeeld was gingen wij terug naar onze tijdelijke verblijfplaats.

De rest van de dag was ontspannend. Na de lunch hebben we spelletjes gespeeld. Niels en Wouter B zijn zelfs nog een uurtje naar de sportschool geweest en rond 4 uur gingen we nog met z’n allen naar het strand. Na het avondeten ging iedereen vroeg naar bed want morgen moeten we weer vroeg op om naar de kerkdienst te gaan.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Bettina
8 maanden geleden

Prachtige verhalen over hoe jullie de Gambiaanse cultuur beleven! Hoe is het verder met de “ groep”? De motivatie kaartjes die jullie voor de reis hebben geschreven al nodig gehad? ( nog) niemand ziek geweest van het “andere” eten? (Of wordt er “Hollandse pot” gekookt?)Misschien lezen we dat wel weer in een volgend blog. Vandaag zondag, verbonden met de wereldwijde Kerk. Fijne week nog met elkaar! Speciale 😘 voor Angelica

Judith - Livingstone
8 maanden geleden

Beste Ilana,
Op de een of andere manier komen wij jou altijd op de mooiste Gambiafoto's tegen... Verborgen talent?
We hopen dat jullie gisteren een mooie dienst hebben gehad. Veel succes en zegen deze week - al weer jullie laatste week in Gambia. Geniet ervan!
Een hartelijke groet vanuit Amersfoort!

Carla en Arnoud
8 maanden geleden

Mooie verhalen. We zijn ook wel erg benieuwd hoe het met de groep gaat en in ons geval hoe het met Anneloes gaat! Leest de groep deze berichten ook?
Liefs, Arnoud en Carla

Teunie De Kruijf
8 maanden geleden

Hoi lieve toppers, Wat een prachtige verhalen en wat een indrukken!! Wat moet dat overweldigend zijn zo'n chaos bij uitdelen van spullen....Ben benieuwd hoe jullie alles ervaren.
Heb het goed met elkaar en met de mensen die jullie ontmoeten. Zegen en liefde bij alles wat je doet!

Hans en Ingrid
8 maanden geleden

Wat enorm leuk om te zien en te lezen wat er allemaal gebeurd...jullie activiteiten...toch ook de ontspanning....foto's en vlogs geven een mooi beeld...wij wensen jullie leuke dagen deze week als jullie op pad gaan met elkaar...we bidden om bescherming....we volgen het met plezier...voor Christa speciaal vrijdag een fijne (verjaar)dag...wij zijn inmiddels veilig thuis! en wij groeten jullie allen en wensen jullie, en de mensen die jullie ontmoeten ,Zijn vrede...dikke knuffel van de Akker!!