Home » Blog 6

Blog 6

Gepubliceerd op 20 augustus 2019 om 13:47

Zondag 18 augustus

Vandaag begonnen we de dag vol goede moed. We zaten met zijn allen om 7.45 uur aan tafel om zo op tijd in de kerk te kunnen zijn. Echter, het was zo dat het brood pas 3 kwartier later aankwam, gelukkig waren we alsnog op tijd. De kerkdienst was weer heel bijzonder. Tijdens het zingen vroeg Seal ons naar voren om als groep wat liederen te zingen. Wij zongen diep diep diep als de zee en don’t build your house on the sandy land, hier hadden we dan ook wel een echt feestje van gemaakt en hebben bijna de hele kerk aan het dansen gekregen. Allemaal dankzij het enthousiasme van Niels (zie de nieuwe vlog)! Zouden we ook eens in de rank moeten proberen😉. De preek van deze morgen was kort maar zeker krachtig!

Vanuit de kerk werden we verwelkomd met lekkere Nederlandse stroopwafels, van Markus natuurlijk! Over een week zijn we weer thuis, voor ons wel een heel raar idee.

In de middag hebben we heerlijk genoten van het strand, het was wat bewolkt maar dat was juist wel lekker. We zijn zo ongeveer vaste klant bij Helena en zijn goed verzorgd. Daarom hebben we een gift achtergelaten omdat zij daarmee een heel arm dorp kan helpen. Gaaf om te zien dat een Nederlandse zich om de mensen hier bekommert, met hart en ziel. 

 

Maandag 19 augustus

De laatste 2 werkdagen zijn aangebroken en het afscheid komt steeds dichterbij. Naar huis gaan ziet nog lang niet iedereen zitten... Zo fijn hebben we het hier!

Vanmorgen hebben we gebouwd, kinderwerk verzorgd en geholpen met het eten klaarmaken. Omdat ze deze week het plafond gaan storten is er veel vakwerk wat gedaan moet worden en dus helaas minder bouwwerk voor ons.

Na de lunch had Seal voorgesteld om een boottocht over The Gambia te doen. Iedereen was hier enthousiast over, even iets anders dan elke keer op het strand liggen. De boottocht duurde ongeveer 3 uur. Tijdens de heen reis was er een prachtige zonondergang. Uiteindelijk kwamen we aan bij een mosselfabriek, hier vertelden ze wat over de fabriek en het proces. Ze gebruiken zelfs de schelpen om bijvoorbeeld verf en een vorm van cement te maken.

Op de weg terug werd het donker en kon je een prachtige sterrenhemel zien, de tocht was adembenemend mooi!

Eenmaal aangekomen op het vaste land was het al erg laat en zijn we snel terug naar de school gegaan om te eten. Na het eten zijn de meesten gelijk gaan slapen.

 

Vlogs:
https://www.youtube.com/channel/UCkewwcpgHA_yAXLFNJFudmw


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Familie Bos
8 maanden geleden

Het blijft super leuk om jullie berichten te volgen! Nog hele goede laatste dagen!! Lieve groet voor jullie allemaal!!!

jolanda Minnema
8 maanden geleden

Niels, wat lijk je toch op je vader!!! 😜
Fijn te lezen dat jullie het nog niet zat zijn! Volgens mij betekent dat dat het goed gaat met jullie! Ga zo door! 💪

Groetjes van alle Minnemaatjes

Margreet Zandbergen
8 maanden geleden

Leuk om weer over jullie te lezen. Wat maken jullie allemaal mee.
Jammer genoeg doet het filmpje het niet. Maar misschien komt dat nog.....
Groetjes vanuit Waddinxveen, we leven met jullie mee

Teunie de Kruijf
8 maanden geleden

Wat een heerlijke verhalen!! En ik ga er vanuit dat jullie De Rank ook aan het dansen krijgen!! Jullie weten nu hoe dat moet😁
Ben een tijd op zoek geweest naar het filmpje, maar lees nu dat Margreet het ook niet kon vinden...Gelukkig, ligt het niet aan mij😉 Maar jullie merken wel hoe leuk we het vinden jullie verhalen te lezen en jullie te zien!! Nog fijne dagen met elkaar!! Lieve groeten aan iedereen😘

Wouter
8 maanden geleden

Hoi Teunie, de internetsnelheid is hier ook Afrikaans. De nieuwe vlog wordt geüpload en staat er met een paar uurtjes op!

Pieter en Bettina
8 maanden geleden

wauw, mooi verhaal weer! En wat gaat het snel, nog maar een paar dagen voor jullie. Hé Angel, wat zit je haar gaaf! liefs van ons

Rob & Klasella
8 maanden geleden

Gave foto, zo te zien vermaken jullie je hier prima. Geniet van de komende dagen en houd ons vooral op de hoogte met deze berichten. Groetjes 👍

Ingrid Molenaar
8 maanden geleden

Wat fijn om te lezen dat jullie nog niet naar huis willen. En wat het dansen in de kerk betreft..... dat lijkt mij wel heeeeel erg leuk. Wat leuk dat jullie een boottocht gemaakt hebben. Klinkt erg indrukwekkend. God heeft alles zo mooi gemaakt en daar mogen jullie in Gambia van genieten. Veel plezier nog met de kinderen, de bouw van de school en met elkaar.
Liefs de Molenaartjes

Roel en Corry Wildemans
8 maanden geleden

Wat fijn om jullie enthousiaste verhalen te lezen!
Volgens ons hebben jullie het reuze naar je zin en zijn de Gambianen blij met jullie. Top wat jullie mogen en kunnen doen. Geniet van de laatste dagen en goeie reis terug naar huis. Liefs, Roel en Corry Wildemans

W.B. Oudenaarden
8 maanden geleden

Wat geweldig om onze oudste kleindochter zo bezig te zien in Gambia. Bijzonder gaaf. Angelica nog een goede tijd in Gambia en een behouden thuiskomst gewenst.

Bettina
8 maanden geleden

Wat heb je er weer een gaaf filmpje van gemaakt Wouter! Genieten om jullie zo, met heel veel plezier, aan het werk te zien.
Groet voor allemaal!

Christina Huurman
8 maanden geleden

Geweldig om te zien! Wat een kleurrijk filmpje🎉 Joëlle, in de Ronssehof genieten ze ook mee. Groetjes, ook van dokter René en voortaal eigen naalden mee😉

Maarten en Hilda
8 maanden geleden

Mooie berichten uit Gambia.
Vrolijke boel.
Er is genoeg team spirit zo te zien en te horen.
Een rank in de zon doet het beter.

familie van der Maas
8 maanden geleden

Wat tof jullie nieuwste vlog en blog. Jullie hebben weer heel wat beleefd. Dank jullie wel om ons zo op de hoogte te houden. Geniet van jullie laatste dagen in Gambia(en buurland). Sterkte bij het afscheid nemen en de terugreis. Alle goeds gewenst. Aad, Dineke en Jos

B. den Ouden
8 maanden geleden

Geweldig om jullie enthousiasme te zien en te lezen en gaaf dat jullie op deze wijze als groep jongeren het geloof tot uiting brengen. Ook een pluim voor de leiding.
Fijn dat ik op deze wijze het kan meebeleven.

Heleen Laban
8 maanden geleden

Wat een super gaaf filmpje. Het enthousiasme straalt er van af. Wat een vrolijke dienst!!
Marinka wat zit je haar leuk. En wie gaat straks al die vlechtjes eruit halen...😳😉.
Dikke kus van mij voor uiteraard Marinka.
En een hug voor de rest.

Coby
8 maanden geleden

Lieve Anneloes,
Oma is beretrots op je 😘
Lees jij zelf ook dit bericht?

Marlies
8 maanden geleden

Ja zeker we geven alles door aan haar. We laten iedereen alles lezen. Bedankt voor de leuke berichten!

Teun & Sylvia
8 maanden geleden

Wat een swingend filmpje! Super leuk hoe we in Nederland kunnen mee genieten. Geniet van de laatste dagen daar. We wensen jullie een goede terugreis!

Esther Tromp
8 maanden geleden

Leuk allemaal weer. Ik ben vooral benieuwd hoe Ilana het ervaart zo voor een tweede keer. Heel anders omdat je met een veel grotere groep bent? Omdat je met allemaal bekenden bent? Nieuwsgierig!

Bettina
8 maanden geleden

Lieve mensen,
Gambia zit er bijna op.... morgen koffers pakken afscheid nemen. Met prachtige ervaringen en mooie herinneringen in jullie hart gaan jullie terug naar Nederland! wij kijken naar jullie uit! Sterkte met afscheid nemen en een hele goede reis terug! 🙋‍♀️✈️🇾🇪🤗

W. M De Haan
7 maanden geleden

Het was super om jullie te volgen, een hele goede reis terug naar huis gewenst, tot morgen